Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Athén

Athén közlekedés

Athén, Görögország, Közlekedés

Közlekedés

Athén, Görögország, Közlekedés

Légi közlekedés
A görög fővárost az Eleftheriosz Venizelosz Repülőtér szolgálja ki. Három 24 órás szolgálatot teljesítő buszjárat közlekedik a várost a repülőtérrel összekötő 27 km-es szakaszon. Az E94 az Ethniki Amyna metróállomásig, az E95 a Szindágmá térig, az E96 pedig Pireuszig közlekedik. 
A kb. 40 perces utat taxival is megtehetjük. A repülőtérről a városba a 3. metróvonallal is eljuthatunk, amely a Monasztiraki állomásra visz.

Tömegközlekedés

Vonat
A nemzeti vasúti társaság neve OSE. Athén fő pályaudvarai a Larissza (ide érkeznek a külföldi vonatok) és a Peloponniszu. Az állomások egymáshoz közel állnak.

Metró
A hajnali 5:30-tól éjfélig közlekedik a metró. Az 1 vonal É-D irányban Kifissa és Pireusz között, a 2 vonal Sepoliától Daniig, az Akropoliszhoz közeli megállóval közlekedik. A 3 vonal a Szindágmá térről az Eleftherios Venizelos repülőtérig közlekedik. A vonatok csúcsidőben kb. ötpercenként indulnak.

Villamos
A villamosok közvetlenül a 2004-es olimpiai játékok előtt kezdtek közlekedni és összekötik Athén belvárosát a Béke és Barátság Stadionnal.
A villamosok vasárnaptól csütörtökig 5 és hajnali 1 óra közt járnak. 

Busz
A buszok és trolibuszok útvonalai nem különösebben hasznosak a látogatók számára, kivéve ha ki szeretnénk utazni az elővárosokba.
A buszhálózat kiterjedt, a buszok naponta 5-0:30-ig közlekednek. Csúcsforgalom idején a járművek gyakran zsúfoltak. A sofőrök nem árulnak jegyet, így azt felszállás előtt meg kell vásárolnunk a jegypénztárakban vagy trafikokban. 

Taxi
Az athéni taxi sárga, olcsó és sok van belőlük. Telefonon is rendelhetünk vagy leinthetjük az utcán. Éjfél és 6 óra között a viteldíjak magasabbak, a csomagokért és a repülőtéri transzferért különdíjat kell fizetni. Induláskor ellenőrizzük, hogy van-e taxióra az autóban és hogy a sofőr az utazás megkezdésekor elindította-e az órát.
Europe: 210 502 9764
Expressz: 210 994 3020

Autóbérlés
Athénban csak akkor érdemes autót kölcsönözni, ha a városon túlra is tervezünk kirándulást. 

Motor 
Gyors és szórakoztató közlekedési mód. Akinek van rá jogosítványa, bérelhet a Rent Motóban, Koukakiban. Tel.: 210 923 4939

Fogaskerekű
Az Athéni naplemente a Likávitosz-hegy tetejéről a legszebb. Ha nincs kedvünk felgyalogolni, az Aristippouról 9:00 - 15:00 20 percenként indul a felvonó.

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!