Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Akropolisz

Görögország, Athén, Látnivalók

Akropolisz

Athén, Görögország, Látnivalók
  • Cím: Makriyianni Street 2, Athens 11742,
  • Telefon: 30 21 0321 4172 ‎

A hatalmas márvány mesterművek az i.e. 5. század végén, Athén aranykorában készültek, Periklész irányításával. Az épületek nagy része templom, melyeket Athéné, a város védőszentjének tiszteletére emeltek. Méreteik és arányaik még mindig lélegzetelállítóak és fenségesek, belsejüket pedig csodálatos, isteneket ábrázoló szobrokkal díszítették.

Az Akropolisz sziklája a város legmagasabb pontja, ideális védelmi, vallási és reprezentációs célokra. Az Akropolisz szikláját a neolitikus kor óta erre használják.
 

Kinek ajánljuk: Mindenki számára érdekes lehet.


Akropolisz
Athén, Görögország
Copyright:   Forrás: flickr

Athéni Látnivalók


1 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!
Lány
2017.05.30 - 11:22 kocsist
Akropolisz
Az elmúlt hétvégén jártunk itt.(2017 május) Meglepődve tapasztaltuk, hogy a hegyre és a körülötte lévő látványosságokhoz csak belépő megfizetése után lehet menni. Az ára 20 Eur volt. Lehetett venni gyűjtőjegyet is amivel a többi látványosság is megtekinthető annak az ára 30 Eur. A gyerekeknek 18 éves korig nem kell belépő, ha jól értelmeztem. Viszont az igazolványra szükség van, hogy igazolható legyen az életkor. A gyűjtőjegy 5 napig érvényes. Aki nyáron megy az vigyen megfelelő mennyiségű vizet és esernyőt vagy szalmakalapot, mert a hegyen nincs sem árnyék sem csap, csak tömeg, tumultus és tűző nap!
Üdv!